Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. So... make your health an investment, not an expense!

Deze gedachte in het achterhoofd houdend vormt dit de basis van m’n gloednieuwe gezondheids- & vitaliteitspraktijk waar een nieuwe kijk op fysiotherapie & esthetiek hand in hand gaan.

LONGEVITY THERAPY :: the art of vital-aging

M’n kijk naar een optimaal levenspatroon delen met een breder publiek. Dat wordt de grootste uitdaging vandaag. Niet zweverig, maar handelen in concreet! Zelf denk ik niet in ‘vakjes’ & kaders en start ik dit avontuur uit passie & geloof waarbij ik m’n vergaarde kennis uit binnen- & buitenland wil inzetten om vernieuwend te handelen. M’n vele reizen & buitenlandse trainingen hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Zeker & vast nog niet het einde van m’n vele doelstellingen & kunnen… maar zeker & vast al de moeite waard om van start te gaan. Klassiek denkend & handelen? Zeker niet. Anno 2020 mag het allemaal wat gewaagder & anders dan mensen als ‘herkennend’ dusver ervaren.

EXPAND YOUR MINDSET

Nog niet helemaal duidelijk wat BELFIDA voor je in concreet kan betekenen? Don’t worry! Ik kan het best begrijpen. Wanneer er gekeken wordt breder dan één bepaald vakgebied wordt de informatie veel om te kaderen. In sé is de belangrijkste doelstelling meer vitaliteit bereiken. Hoe dit bekomen wordt is een samenspel van diverse factoren waarbij enerzijds teruggegrepen wordt naar de ‘basis’ : beweging, ademhaling, stressmindset, immuunsysteem, slaap & self-care. Betekent dit dat voor elke klant hetzelfde pakket aangeboden & dezelfde werkwijze toegepast wordt? Het antwoord is eenvoudig : nee. Ieder persoon is uniek & vraagt een andere benadering. Betekent dit ook dat wanneer u bij BELFIDA langs komt u moet intekenen voor een volledig traject? Ook hier is het antwoord eenvoudig : nee. Heeft u louter nood aan een (sport)massage? Of aan een esthetische gelaatsverzorging? Of u wil een bepaalde spierklacht verhelpen? Dat kan zeker. U bent welkom. Hou gewoon in het achterhoofd dat – als practitioner zijnde – ik graag verder denk & het volledige plaatje wil bekijken om uw investering te laten garanderen & u met een feel good mood wil laten vertrekken.

HET AANBOD KORT TOEGELICHT :: DIT ZOU MOETEN VOLSTAAN VOOR JULLIE

“Ik zou eigenlijk wel eens wat aan sport moeten doen!”. “M’n goede voornemen voor dit jaar is starten met sporten.” Als ik één euro zou krijgen voor iedere keer dat ik deze uitspraak voorbij hoor komen…! Helaas. Die eerste stap zetten zal u toch zelf moeten doen. Maar het feit dat u al tot hier aan het lezen bent geeft aan dat u in de juiste richting handelt. En dat is waar BELFIDA om de hoek komt kijken. Als o.a. Personal Trainer & Movement Therapist kunnen we o.a. samen bekijken hoe uw doelen concreet te bereiken en/of uw vitaliteit en gezondheid te verbeteren. Steeds startend vanuit de basis & core om functioneel rendement na te streven. Kennis is er. Uitrusting ook. De goesting om dit te doen. Absoluut! Nu is het aan u om zich open te stellen, inzet te tonen & toewijding te hebben. Profiteer letterlijk van de kennis zodat u op ‘korte termijn’ leert begrijpen waarom BELFIDA dit doet & wat dit betekent voor uw lichaam & mindset. Wordt het een short-cut, easy & snel? Nee. Maar niets is onmogelijk voor hen die het willen.

Voor wie? In sé IEDEREEN.
Van zakenman tot huisvrouw over recreatief sporter tot (top)atleet.

De hamvraag die gesteld wordt is : “WAT ZOU JE WILLEN KUNNEN WAT JE NU NIET KAN?” Er zullen wellicht genoeg Personal Trainers zijn die louter herhalingen tellen & schreeuwen dat je nog 10 push-ups moet doen. Niet bij BELFIDA. Hier bieden we meer & wordt het een samenspel van wat we te bieden hebben in z’n geheel. Daarom nog even verduidelijken. Datgene wat BELFIDA aanbiedt lijkt veel & is soms moeilijk allemaal toe te lichten. Maar het ene heeft verbinding met het andere enzovoort. Dat maakt het net voor mezelf interessant, maar heeft me ook jaren van investering & studie gevraagd om dit te kunnen laten samensmelten in één verhaal.

Boekt u resultaat met louter dat ene uurtje training per week hier bij BELFIDA? Laten we gewoon realistisch zijn. Te vaak zien we reclame om mensen te lokken uit commercieel standpunt. Dat is niet BELFIDA. Hier hoort u ons niet zeggen dat u fit wordt in 20min met EMS of dat u moet leven op maaltijdvervangers & shakes. Eerlijkheid daar draait het om. Mensen laten inzien dat een investering een blijvende impact moet hebben… dat is BELFIDA. Louter komen aankloppen om x aantal kilo’s te verliezen omdat de zomerperiode in aantocht is? Daar doet BELFIDA niet aan mee. Werken aan je levensstijl betekent hard werken en die overige 167 uur in de week ook invullen dat van belang is voor lichaam & geest. Stap voor stap in de juiste richting werken zodat u plezier beleeft & blijft beleven. Lijkt toch logisch? Plezant is het zeker… zowel voor u als voor mij. Want ik kom u graag tegen op straat na enkele maanden en/of jaren & wil u nog steeds recht in de ogen durven kijken wetende dat de BELFIDA METHODIEK uw denken & handelen positief heeft bijgedragen naar wellicht de beste versie ooit van jezelf.

 

 

 


De terminologie Instant Muscle Enhancement Techniques wordt wel eens vaker bij BELFIDA gebruik & zeker toegepast. Eénvoudig uitgelegd is het een unieke revalidatie & behandelmethodiek voor allerlei blessures. Te vaak worden therapeuten afgeleid door de gevolgen van een disfunctie. De focus wordt simpelweg meer op de symptomen zoals pijn, verminderde bewegingsuitslag enz. gelegd, terwijl dat allemaal gevolgen zijn en niet per definitie de oorzaak aangeeft. Een goed vergelijk is bv. een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Door volledig te focussen op de klacht, nl. op het trillende stuur en de behandeling volledig daarop te richten door bijv. het stuur te vervangen, zullen we merken dat de klachten niet verdwijnen. Het trillende stuur is immers het gevolg en niet de oorzaak van de niet goed uitgelijnde banden! Zo gaat het eigenlijk ook in z’n werk met ons lichaam. We moeten daadwerkelijk de disfuncties kunnen vaststellen…. de dysfunctie die verantwoordelijk is voor de klacht. Opgeleid als Lic. Mylogenics Practitioner voor het testen van de functies c.q. disfuncties van het lichaam gebruik van onder meer spiertesten, provocatietesten en lengtetesten. Vervolgens kunnen we putten uit onze rugzak van oefeningen, trainingen, therapieën, medical & sport tapings, ergon technieken, … om zeer doelgericht & concreet te gaan werken & handelen.

 

Electrostimulatie – of kortweg EMS – is nog vrij ongekend in België, maar biedt zoveel positiefs in termen van spierkracht, body shaping & herbalancering van ongelijkheden tussen spieren binnen sportmedisch niveau. Elektrische impulsen doen de specifieke spieren samentrekken in functie van doelstelling. In combinatie & aangevuld met cardio, fysieke & core-stabiliteitstraining kan op korte termijn sterk resultaat behaald worden. Geschikt voor alle leeftijdscategorieën & sporttakken. Dus hier geldt niet de regel… kom effe binnen voor 20min training & dan weer snel naar buiten! BELFIDA ziet EMS als onderdeel van een volledige work-out & wordt pas ingezet als de core-stabiliteit optimaal is & u als klant bewust bent van de bewegingsuitslag van het lichaam. Hiermee werkt BELFIDA baanbrekend t.o.v. de andere EMS studio’s die de kop opsteken… maar denken we breder volgens Koreaans model ter verbetering van het leefpatroon.

Waarom esthetiek mee combineren binnen een gezondheids- & vitaliteitspraktijk? BELFIDA trekt alle registers open. Waarom? Ons eigen zelfbeeld speelt een cruciale rol om die positieve mindset te bekomen waar we allemaal zo intens naar verlangen. Hoe dit bekomen wordt kan op verschillende manieren ingevuld worden. Internationale trainingen – vooral in Japan & Korea – hebben me geleerd dat huidverbetering een cruciale rol speelt. In alle eerlijkheid… dit was de basis enkele jaren terug. Hier is het verhaal van BELFIDA gestart met de creatie & lancering van de – reeds ondertussen befaamde – BELFIDA ME-CANDLE. Uitgaande van het principe ‘smeer niets op je lichaam wat niet eetbaar is’! Onze huid is ons belangrijkste vitale orgaan… draag er zorg voor!

Een traditioneel schoonheidssalon is BELFIDA niet. U kan de kracht & meerwaarde ervaren van naaldloze mesotherapie, goudtherapie & cryofacing. 3 innovatieve huidverbeterings- & anti-aging behandelingen voor HAAR & HEM. Want ja… ook mannen hebben baat bij huidverzorging. Het tijdperk zijn we al lang voorbij dat dit niet aan de orde is en/of anders aanzien wordt. Steden als Londen, Parijs, Dubai, Los Angeles, Seoul hebben al lang die kaart getrokken.

En combineren is mogelijk! Waarom niet tegelijkertijd genieten van een vital infra-doming sessie waarbij het lichaam vanuit de binnenkant opgewarmd wordt tot max. 80°C. Uit Japan & uniek in België. Zoals aangehaald… registers worden open getrokken om u die ‘quality time te bezorgen waar we allen zo nood aan hebben’. Ook het hokjes denken wordt hier doorbroken.

Benieuwd? Just try it out & beleef het verschil. Wanneer een schoonheidsritueel een totaalbeleving wordt.

Woorden zeggen reeds iets, maar het zelf beleven & waarnemen is de belangrijkste graadmeter of iets werkt voor u of niet. Ieder persoon heeft z’n eigen verhaal & voorgeschiedenis en daar gaat BELFIDA op in. Wat werkt voor persoon X werkt daarom niet voor persoon Y. Weet dat BELFIDA veel kan betekenen & ook oprecht zal handelen. Bij enige twijfel zal dit ook meegedeeld worden en/of de hulp aangereikt worden van andere collega’s.

Heeft u nood aan een detoxkuur? Ja ook hier kan BELFIDA van betekenis zijn.
Bent u op zoek naar gezonde voedingstoebehoren ter ondersteuning van uw vitaliteit & darmflora? Ja, ook dit heeft BELFIDA beschikbaar en/of kan BELFIDA u doorverwijzen.
Kan een darm-microbioom analyze bijdragen om uit te zoeken waar uw klacht en/of probleem schuilt? BELFIDA werkt nauw samen met een labo om deze test uit te voeren & te analyseren.

En wat is nu in godsnaam ‘vital infra-doming’? Het is één van de paradepaardjes binnen Belfida’s Lifestyle Health & Energy Loft. Eénvoudig uitgelegd : het is de vitaliteits- & beauty experience vanuit de binnenkant waarbij het lichaam tot max. 80°C van binnenuit opgewarmd wordt. Biedt tal van voordelen op vlak van gezondheid, huid, sport, detox, afslanking, verbeterde slaapkwaliteit en zoveel meer. Tevens inzetbaar bij regeneratie na kanker. Een sessie duurt max. 40min en kan gecombineerd worden met een Japans voedend gelaatsmasker, nek- en/of rugbehandeling dat gratis aangeboden wordt tijdens de kuur. Neem zeker even onderstaande informatie door om meer te ontdekken over deze behandeling.

Wordt het vergoed door de verzekeraar?

De BELFIDA METHODIEK wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze behandelingen, training & coaching vallen ook niet onder fysiotherapie. Binnen het domein fysiotherapie zouden we alleen kunnen behandelen op spieren en/of gewrichten. Bij de ‘diëtist’ zou u alleen terecht kunnen met bepaalde ziektebeelden of een BMI > 30. Maar juist door niet in hokjes te denken zal u merken dat er veel meer mogelijk is. ALLES werkt samen in het lichaam & dit in acht nemend werkt BELFIDA volgens een aparte methodiek. We kiezen bewust om te spreken van klanten & niet van patiënten omdat we afstand willen nemen van vastgelegde procedures & regels opgelegd door de zorgverzekeraar.

Volg ons op facebook & stay tuned over de activiteiten van
BELFIDA LIFESTYLE HEALTH & ENERGY LOFT.
Geef jezelf een boost op alle niveau’s. Get inspired. Get to know us!
In voor een afspraak bel / whatsapp +32 479 07 13 78 of mail pieter@belfida.com